Erkenning & Zegelrecht

Erkenning & Zegelrecht

De erkende Sterkin Installateur voldoet aan de normen en eisen van een erkenningsregeling. De belangrijkste eisen hebben betrekking op kennis, meetapparatuur en gereedschappen. Er zijn opleidingseisen vastgesteld én normen voor het gereedschap waarover de installateur moet beschikken. Regelmatig wordt getoetst of de installaties van de erkende Sterkin Installateur voldoen aan de eisen.

Voor u als klant zijn dit goede redenen om voor de erkende Sterkin Installateur te kiezen. De meerwaarde voor u als klant is dat de kwaliteit van de installateur op de eerste plaats komt.

Bovendien blijft een installateur met een Sterkin-erkenning op de hoogte van de ontwikkelingen in zijn vakgebied, onder andere door de vakbladen en de installateurs bijeenkomsten over actuele onderwerpen die Sterkin regionaal organiseert.

Alleen een Sterkin erkend installateur kan zegelrecht aanvragen bij de grote energie bedrijven. Het zegelrecht is bedoeld om veilig te kunnen werken aan (huis)installaties, bijvoorbeeld voor het vervangen van de groepenkast of de hoofdschakelaar. Zegelrecht geldt voor (huis)installaties met hoofdzekeringen t/m 3 x 80 ampère.

https://hoek-elektrotechniek.nl/wp-content/uploads/2017/10/sterkinlogo2-500x209.png
https://hoek-elektrotechniek.nl/wp-content/uploads/2015/02/Logo-divider-1-4750x199.png